Пристрастени към захарта

  •  Юли 8, 2020


Пристрастени към захарта

Винаги го виждаме в американските филми. Рано сутринта, сладка. В обедно време, сладко. След като арестувате лоши момчета ... сладко! Гледано отдалеч, изглежда смешно. Проблемът е, че този пример преминава от другата страна на телевизията.

Изследване, публикувано в списанието JAMA Internal Medicine, посочва, че 71,4% от възрастните в Съединените щати консумират 10% повече захар дневно от препоръчителната под формата на "добавена захар". Според един от авторите на изследването Лаура А. Шмит, професор по обществено здраве в Университета по медицина в Сан Сан Франциско, най-голямата вреда не е само това, което виждаме отвън: излишъкът руши здравето на американците.

Всичко това добавена захар, която се различава от тази, която се намира естествено в плодовете, е в преработени храни като безалкохолни напитки, десерти, готови плодови сокове, зърнени закуски и хляб от бяло брашно.


Анализираните данни бяха предоставени от националната система, която следи теглото на населението. Сред тях 10% от американците разчитат на добавена захар, за да задоволят 25% от дневните си нужди от калории. Насоките на федералните агенции, като например Министерството на земеделието на САЩ и Министерството на здравеопазването и човешките услуги, са, че тези захари осигуряват само между 5% и 15% от необходимите калории.

11 733 доброволци са били последвани средно за 14 години. За тази публика най-големият източник на добавена захар са безалкохолните напитки (37,1%), десертите (13,7%), готовите сокове (8,9%) и ментите (5,8%). По принцип тези хора, които ядат по-малко месо, зеленчуци и зърнени храни, също имаха проблеми с кръвното налягане, високия холестерол, диабета, цирозата и деменцията.

Имайки това предвид, Американската сърдечна асоциация препоръчва на жените да консумират до 100 калории на ден от добавените захари. За мъжете целта трябва да е 150Kcal / ден.

Тоест, имайте предвид какво казват етикетите. От 1 януари правилата за търговия с леки и диетични продукти в Бразилия се промениха. Опитайте да разберете в темата, за която вече говорихме.

Тази торта има тайна - предизвиква пристрастяване! Внимание към слоя безе. Apetiten TV (Юли 2020)


Препоръчано