Стрес при масаж на змия

  •  Август 9, 2020


Чувството за страх не е най-често срещаният начин да се отпуснете, но индонезийски СПА център предлага змийски масаж, за да облекчи напрежението и да се освободи от ежедневните притеснения. Идеята е, че когато хората са в опасност, те не могат да мислят за рутинни проблеми, но в момента живеят.

Рефлексологията и спа от Джакарта на Bali Heritage Reflexology and Spa съобщава, че движението на змии задейства прилив на адреналин, повлиявайки положително метаболизма на клиентите. Въпреки това, експертите по конвенционалните техники за релаксация предупреждават, че адреналинът се освобождава, когато някой е подложен на стрес и има няколко отрицателни въздействия върху тялото.

Това е така, защото когато се сблъскате със стресова ситуация, като например да бъде покрита от змии, тялото отделя адреналин и други вещества, които увеличават сърдечната честота, повишават кръвното налягане и осигуряват енергия. По този начин техниката само прави хората още по-напрегнати. Все пак зрителите изобилстват при тестване на метода.

Релаксираща музика-стрес масаж (Август 2020)


Препоръчано