Стойте, ще има торта

  •  Септември 27, 2020


Стойте, ще има торта

Да, ще бъде и на всеки 30 секунди. Така че можете да намерите причина да купонясвате. И много свещи да запалят. Студентите от Харвард са измислили начин никога повече да не пропуснат тортата.

Прочетете повече:

Кухнята на бъдещето - Запознайте се sous vide
Торта за чаша - Тази рецепта отива в микровълновата и се приготвя бързо

Джон Маккалъм и Брук Новоковски са нови за Харвард, престижния американски университет. Но дори няколко години преди дипломирането, те са доста известни. Неговото изобретение, Spray Cake, придоби видимост след отчитане по канала на CBS - проверете по-долу.


Използваните съставки са същите като обикновена торта, но без мая. Това е така, защото самият спрей добавя въздух към масата, тъй като се изхвърля от цилиндъра. Скокът на котката е, че тестото влиза в микровълновата и е готово за по-малко от минута. Ограничението е големината на вашата форма - и глада ви.

Невинно обяснението, дадено за оправдаване на времето и усилията, посветени на проекта, е, че те просто искаха да ядат торта и без да се налага да чакат дълго за нея. За да развият идеята, двойката вече има 10 000 долара, като награда, която спечелиха в шоуто на проекта на университета, Harvard College Innovation Challenge. Не е трудно да си представим колко хранителната индустрия трябва да очаква с нетърпение да пусне спрея на пазара възможно най-скоро. С тази торта всичко се случва много бързо.

Стойте, ще има торта


Джон и Брук получават наградата за предизвикателство за иновации в Харвардския колеж

Вижте доклада на CBS по-долу.

И скица на рекламата за стартиране на продукта.

Плеймобил филм Клаудиа участва в Черешката на тортата. Ще спечели или ще има хаос от семейство Фогел (Септември 2020)


Препоръчано