Говорейки на същия език

  •  Юли 8, 2020


Говорейки на същия език

Когато сме тъжни, те ни правят щастливи. Не изглежда ли вашето куче да чете мисли? Сега, благодарение на наскоро стартираното изобретение, ще е възможно обратното. Пригответе се за мозъчна атака с най-добрия си приятел.

Диалогът, който водим с нашите домашни любимци, въз основа на чувствителността, е на път да се развие. Швеция беше лансирана Няма повече вълна (нещо като „Няма повече мърморене“): първото устройство, което може да „чете“ мисленето на животните. Това невероятно облекло изглежда от научнофантастични филми. Чрез слушалки, адаптирани към главата на кучето, той използва сензори за улавяне на мозъчни вълни и превеждане на кучешки мисли в думи.

Но не очаквайте много философски разговор с вашия пухкав приятел. Думите и фразите са прости и представляват различни усещания, изпитвани от кучетата в ежедневието им. В менюто са изрази като „Обичам го“, „Остави ме на мира“, „Кой си ти?“ И „Ей, къде отиваш?“, Който използва технологии като електроенцефалограми, за да преведе тези средни погледи - и сега може.


Най-простата версия на оборудването, пусната в пробна версия, струва около 150 реала и е в състояние да идентифицира само две или три изречения. По-усъвършенстваната версия, почти 300 reais, обещава по-голяма точност при идентифицирането на четири или повече усещания. Създаването на Северното общество за изобретяване и откриване (NCID) предвижда скоро версии на френски, испански и, да, португалски.

Говорейки същия език на модела

Устройството може да се използва от различни състезания

Ето видеото, което обяснява процеса.

Tom & Jerry | Classic Cartoon Compilation | Tom, Jerry, & Spike (Юли 2020)


Препоръчано