Сеитба сърца

  •  Може 26, 2020


Сеитба сърца

Изкуството винаги ме изненадва. Особено когато става въпрос за виртуален и реален живот. Взаимодействието с пейзажа ще накара човек да процъфтява. Наистина трябваше да е в Париж.

По време на 21-ата конференция за климата, през декември 2015 г., добре познатият град на светлината ще бъде осветен по много много специален начин.

Създаден от белгийския художник Назиха Местауи, проектът One Heart One Tree ще проектира върху паметниците на Париж, включително Айфеловата кула, цифрови дървета. Но те няма да са никакви абстрактни дизайни. Всяко дърво ще покълне и ще расте според сърдечната дейност на хората, участващи в акцията, с информация, предавана от приложения от мобилните си телефони.


Инициативата върви по-далеч, тъй като всяко виртуално дърво ще поникне и в реалния свят. За всеки участник проектът се ангажира да засади разсад в гората на Гана в Африка. Много вдъхновяващо да видите как в най-романтичния град на света сърцата ще получат още по-голяма проекция. А в Париж може би не програмирате този луксозен детокс и вече се наслаждавате на пътуването?

Сеитба сърца

За всяко сърце виртуално дърво, прожектирано върху паметниците на Париж


Сеитба сърца

Всяко цифрово дърво расте в зависимост от сърдечната дейност на своя собственик

Гледайте видеото, което обяснява това любовно действие.

Нов метод за засяване на Домати за разсад част 2. (Може 2020)


Препоръчано