Войнишка диета

  •  Април 2, 2020


Война диета

Един от най-големите врагове на една армия е слаб войник. Но условията не винаги дават възможност да се приготви балансирана храна за войските. За да се поберат нуждите и културите, погледнете войната срещу глада отпред.

Както каза Наполеон, на корема му тръгва войска. Освен че осигурява хранителни вещества, които поддържат войниците пъргави и силни, доброто хранене може да бъде допълнителна мотивация. Така учените и диетолозите от различни страни непрекъснато работят за намаляване на обема на храната, увеличаване на тяхната ефективност, карат те да издържат по-дълго и да вкусят малко по-вкусно.

Повечето порции имат 1300 калории. С барове и добавки американските войници в Ирак получавали 5000 калории на ден, необходими за битка.


В Афганистан многонационални войски в страната дариха целодневната си храна за благотворителна вечеря. По онова време най-популярната дажба беше тази на италианската армия. Освен изискания вкус, участниците бяха изненадани, че откриха доза грапа.

Ето как се хранят световните войници.

Германия

Диета на германската рационална война


Комплектът от немската армия се предлага с гел и прахови пакетчета цитрусови плодове, за да добавите вода, италиански бишкоти, пастет от черен дроб и хляб от пълнозърнеста храна, готов картофен гулаш, а за закуска - череши и кайсиеви желета.

САЩ

Диета на американския рационален войник

По времето на ранчото американската пехота предстои пълнозърнеста бадемова торта, сушени червени боровинки, безалкохолен ябълков сайдер, фъстъчено масло и бисквити с крем. За основно ястие има паста със зеленчуци в пикантен доматен сос.


Испания

Диета на войника на дажбата на Испания

Представител на средиземноморската диета, иберийската армия разчита на консервираните ребра от зелен фасул с месо, калмари в растително масло и пастети. Има и пакетчета зеленчукови супи и пюре от праскови за десерт. Той също така включва витамин С, добавки с глюкоза, филтри за пречистване на вода и суроватка на прах.

Естония

Диета на войника на естонската дажба

За облекчаване на домашното приготвяне, пълнените чушки, пилешкото пастетче, черния дроб и картофените колбаси гарантират засилено и много типично меню на естонска кухня за децата от далечната родина. За закуска има гранола, плодово пюре и мед.

Франция

Диета на френския войник на дажба

По отношение на гастрономията, френската армия има репутация да защитава. Това прави, като снабдява войниците си с пасте, касулет с патица конфит, свинско в креолов сос и за десерт - шоколадов фланец. За закуска, кафе, гранола и карамели Dupont d'Isigny.

Италия

Диета на италианския войник на дажба

Любима на обществеността, дажбата на италианските войници включва изстрел от 40% алкохолна ракия, капучино, бишкоти, тестени изделия, супа от боб, консерви от месо и оризова салата. Десертът е зърнени барове и плодова салата.

Норвегия

Войнишка диета

Викинската войска изглежда носи най-малко тегло. В него има чай Ърл Грей, боб и бекон в доматен сос, пипер Tabasco, гел от въглехидрати, бисквитки с овесени ядки и Roontree's Tooty Frooties.

Великобритания

Войнишка диета

Армията на кралицата осигурява на войниците си комплект „бифон“, подчертавайки марки като кафе Kenco, чай Typhoo и пипер Tabasco. Основното ястие е пилешка тика масала или вегетарианска паста. За закуска има колбаси и боб, както и плодови пюре, бонбони и закуски, като кестенова смес.

МОЯТА ДИЕТА /2018/ (Април 2020)


Препоръчано