Хапче за отслабване стартира

  •  Октомври 30, 2020


Хапче за отслабване стартира

Искаме да повярваме в чудото хапче. И изглежда, че е пристигнала. Американският еквивалент на Anvisa пусна Contrave за консумация. Научете сега какво стои зад това издание.

Прочетете повече:

Диетата с хапчета - знайте какво е Pholia Roja
Знайте подвижните хапчета - има ли лесно отслабване?

Администрацията по храните и лекарствата (FDA) обяви одобряването на ново лекарство, което обещава загуба на тегло, наречено Contrave. Това е второто одобрение, тъй като хапчето е създадено през 2011 г. За окончателното освобождаване са проведени тестове върху 4500 души със затлъстяване или с наднормено тегло за една година.


В тестовете 42% от доброволците са загубили 5% от общото си тегло.

Лекарството, което трябва да се използва заедно с нискокалорична диета, може да бъде предписано на възрастни с наднормено тегло с индекс на телесна маса по-голям от 27, които имат здравословни проблеми (като високо кръвно налягане и диабет тип 2) и всички с наднормено тегло. (ИТМ равно на 30 или по-високо).

Произведен от лабораторията в Орексиген, Contrave комбинира налтрексон, използван за лечение на алкохолни и наркотични наркомани; и бупропион, антидепресант, който действа като инхибитор на допаминовия рецептор.

Очаква се Contrave да се появи на рафтовете в Съединените щати до 2015 г. В Бразилия няма планове да стартираме.

Въпреки това, лекарството идва на пазара с ограничения за употреба, особено за хора с анамнеза за депресия и хранителни разстройства, като булимия и анорексия нерва. Тъй като това е лекарство, консумацията му трябва да бъде посочена само от лекари.

Какви хапчета за отслабване да си изберем! (Октомври 2020)


Препоръчано