Кльощава бита сметана

  •  Септември 26, 2020


Кльощава бита сметана

Режимът започна днес и вече е победил този порив да ядат бонбони. Какво сега? Винаги съм харесвал бита сметана и се лишавах от тази наслада беше трудно. Това беше, защото сега съм измислил „тънка“ версия, която върви твърде добре с плодовете.

Прочетете повече:

Супа от ягоди - рецепта за убиване на жаждата за бонбони
Топ 5 леки рецепти за бонбони - Вижте най-харесваните и коментирани в моя сайт

Ако имате храна с високо съдържание на мазнини и внасяте само празни калории, това е бита сметана.


Създадена от френската гастрономия през 17-ти век, оригиналната рецепта не съдържа захар и води до жълт продукт, тъй като е направен с мляко от свободно пасящи крави.

Днес бита сметана, която идва на нашите маси, е спрей, направен със скъсяване на зеленчуци, инвертен захарен сироп, модифицирано нишесте, млечен протеин и сол. Тоест, нищо препоръчително за тези, които искат да изсушат корема.

Освен ако не подготвите моята версия.


Разбийте в блендер буркан немаслено кисело мляко, чаена лъжичка подсладител и чаена лъжичка ванилова есенция. Освен, бийте бистра в сняг. След това внимателно разбъркайте с дървена лъжица разбитото кисело мляко.

На практика, тя отнема малко съставки и е готова след няколко минути. Точно навреме да покриете тортата си или да поднесете с горски плодове, като в хубава купа с нарязани ягоди.

Тази рецепта е от моята книга 365 Съвети за приготвяне и щастие, които ще намерите по вестници. В него ще намерите много ценни съвети за ежедневието. Някои са рецепти, които могат да се консумират свободно, защото идеята е никога да не гладувате във войната на кантара.

Бита Сметана - Tips & Tricks Pastry E03 (Септември 2020)


Препоръчано