Тя се сбогува

  •  Юли 8, 2020


Тя се сбогува

В печеливш отбор не се движете. Но какво ще стане, ако правилата на играта се променят? Без въздушна възглавница, ABS спирачки и други предпазни елементи, които сега са задължителни, микробусът напуска улиците на Бразилия сбогом.

Кой никога? Независимо дали става въпрос за училищен транспорт, товарен превоз, линейка или дори пешеходна библиотека, неговата многофункционалност го е превърнала в „Bombril on колела“, обикаляща се със своите хиляди и една употреба. Но от януари 2014 г., след 62 години като едно от най-продаваните превозни средства в Бразилия, комбито вече няма да се произвежда.

Планира се, че микробусът ще ни напусне, за да не се приспособим към новите стандарти за безопасност. Възползвайки се от повода, последното издание се превърна в артикул за колекционери. Със специална двуцветна боя, известна като пола и блуза, се предлага с опции, избрани от всички произвеждани модели. На цената от 85 000 R $ (нормалната цена R $ 50 хиляди), бяха направени 1200 единици от "Последното издание". Както всички останали, отсега нататък това става рядкост.


Думата Kombi идва от немското kombinationfarhzeug, което означава „превозно средство с комбинирана употреба“. Това име се използва само в Бразилия и Мексико (там е написано с C, Combi). В Португалия се нарича Pão de Forma. В Германия е Були. В Съединените щати, автобус; и в Полша, Папуга.

За да бъде завършено сбогом, производителят събра отзиви от десетки хора, които имаха добри истории с модела, като начин да благодари на цялата обич, посветена на този прекрасен микробус. Посетете уебсайта на Kombi и се насладете на истории като тези по-долу.

Kpmbi Rolling Play тесто


Роландо “Масинха” Ванучи и неговият микробус: история на предприемачеството

Kombi Villas Boas

Подарък на президента на Фолксваген, персонализиран за вили във Форт Орландо Bôas

Ван по света

Franck Thibaud Köchig и World Tour Kombi

Бони и Емир Джулович - Време е / Boni & Emir Djulovic - Vreme e, 2019 (Юли 2020)


Препоръчано