Производителност на сянка

  •  Септември 27, 2020


Производителност на сянка

За да постигнеш напредък в кариерата, трябва да блестиш. И не само със собствената си светлина. Работата далеч от прозореца отнема почти час сън на нощ. Това влошава вашата производителност и заплашва качеството на живот.

Прочетете повече:

Време е да се събудите - продуктивността не върви със съня
Изгубено време - Храненето в офиса ви прави по-малко продуктивни

Забравете горещото мляко или доста скучна книга. За да спите като бебе, тайната е къде седите на работа. Изследванията показват, че тези, които работят в офиси без прозорци или малко излагане на слънчева светлина, имат средно 46 минути по-малко сън на нощ.


В допълнение към производителността, проблемите със съня могат да доведат до много здравословни проблеми, като затлъстяване и диабет, както и до компрометиране на дълголетието.

Друга констатация от изследването, публикувана в Списание за клинична медицина на съня, беше, че тези, които седят до прозореца, имат непрекъснат сън и по-добро качество на живот от тези, лишени от излагане на естествена светлина.

Това е така, защото работната среда има голям ефект върху биологичния ни часовник. Според учените това е доказателство, че корпоративният архитектурен дизайн може да подобри или влоши физическото и психическото здраве на работниците.

За да развиете кариерата си, без да навредите на съня за лека нощ, опитайте се да се ръководите от нещата и по-просветените хора. Дори и да нямате прозорец наоколо, спокойствието, което носи много помощ.

Акумулаторни инструменти Oleo-Mac (Септември 2020)


Препоръчано