Изпращам да видя

  •  Ноември 29, 2020


Изпращам да видя

В света на топките се справяме добре. Но не следваме спорт, в който всички сме аматьори. Вселената на конкурентните ядещи е сериозен бизнес. Какво се случва и със здравето ви.

Прочетете повече:

Лек немски хот дог - Вижте моята лека рецепта за класическото "голямо куче"
Не съм куче - всички говорят и никой не показва: вижте как се правят колбаси

Миналия 4 юли Джоуи Кестен, на 30 години, спечели първенството на Ню Йорк с хот дог за осма поредна година.


Противно на общоприетото мнение, Джоуи, който тази година погълна 61 хот-дога за 10 минути, не е дебел. Нито пък бившият шампион, японецът Такеру Кобаяши, който печели състезанието шест пъти (рекордът му е 53¾ хот-дога през 2006 г.).

Изпращам да видя

Не е хубаво да се види: Шампион Джоуи Кестен в действие


Останалите са и моите въпроси. В края на краищата, как можете да ядете толкова много и да останете във форма? Това здравословно или безопасно ли е?

Поради това, което означава, няма много изследвания на конкурентното хранене. За да потушат любопитството за границите на „здравословния апетит“, учените от Университета в Пенсилвания проведоха експеримент, публикуван в Американски журнал по рентгенология.

Разследването се съсредоточи върху стомаха на професионалните ядещи. Двама доброволци, шампион по спорта и обикновен човек, бяха помолени да консумират възможно най-много хот-доги за 12 минути.


В края на теста, „атлетът“ на ухапването разкри, че стомахът му е доста разпънат и разширен до горната част на корема. Отбелязано беше и отсъствието на перисталтична активност, процесът, чрез който започнахме да разграждаме храната за храносмилане.

Ясно е, че това не е наследствено „качество“. Обучението на тези хора включва развитие на способността да ядат все повече и повече обеми храна. Това означава да преодолеем чувството за ситост - същото, което ни кара да повръщаме. Когато това се случи, стомахът става парализиран, неспособен да обработва количеството храна, което съхранява. Рискът е стомахът да не може да се върне в първоначалния си размер, което може да причини непрекъснато гадене и повръщане. Решението би било операция.

Загрижеността за здравето на професионалните ядещи се споделя от Major League Eating, организация, която спонсорира първенства от световна класа. Във всички случаи той поддържа обучен медицински персонал за справяне с инциденти и предлага насоки на своя уебсайт.

Препоръката е една: не опитвайте това у дома. Към което добавям: никога не опитвайте!

Изпращам да видя

Помнете, че всичко това става за 10 минути - можете ли да си представите?

ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ГИВАУЕА (Ноември 2020)


Препоръчано