Науката създава вино без махмурлук

  •  Октомври 26, 2020


Науката създава вино без махмурлук

Чрез промяна на ДНК на мая, използвана за ферментиране на напитката, учените от Университета на Илинойс (САЩ) създават вино, което не виси над. Сега опасността е, че вредата от фитнеса е по-голяма от увреждането на морала.

Прочетете повече:

По-лек дори за сметка - Ресторантът дава отстъпка за добре поведени деца
Бъдещето е на масата - Храненето със семейството ви помага да отслабнете

Има такива, които оправдават повече чаши, като се възползват от предимствата на ресвератрол, полифенол, открит в по-голяма концентрация в кожата на гроздето и червеното вино, който е полезен за сърцето.


Въпреки това, като всичко в преувеличение, винаги съществува риск от махмурлук - да не говорим за калориите, които идват от алкохола.

Но поне едната страна на този баланс може да бъде променена.

Това е така, защото учени от университета в Илинойс, САЩ, са намерили начин да манипулират генетичния код на дрождите, използван при винопроизводството.

Това може да намали токсичните ефекти на виното, което може да подобри въздействието му върху здравето и да намали очакваното главоболие, което излишъкът причинява на следващия ден.

В експеримента е използван "геном нож", който позволява да се променя генетичният код на различни видове дрожди, с които се произвеждат вино, хляб, бира и други продукти на базата на ферментация.

What's the point of Depression? (Октомври 2020)


Препоръчано