Сцени от следващите глави

  •  Ноември 29, 2020


Сцени от следващите глави

Хората, които прекарват три часа или повече на ден пред телевизора, имат много свободно време. За сега. Според проучване, който е повече пред екрана намалява продължителността на живота. Посланието е да изключите телевизора, ако не искате да пропуснете най-доброто в историята.

Прочетете повече:

Среща отвъд масата - Вижте предимствата на работното положение
Станете и ходете - Колкото повече използвате тялото си, толкова повече време трябва да му се наслаждавате.

Вече видяхме как физическото бездействие води до по-кратък живот. Но проучване на университета в Навара (Испания) сочи телевизията като най-лошите навици - и най-смъртоносните. Долната линия е, че по-лошото от това да не правиш нищо не правиш нищо пред телевизора.


В проучването са наблюдавани 13 284 души за осем години. Всички гледаха по-малко часове програмиране на ден (1.6), отколкото американците (2.8). Те също така съобщават, че прекарват средно по два часа на ден пред компютъра и почти един час пред волана. За тези, които са прекарали три или повече часа на ден в гледане на телевизия, е установено, че са изправени пред двойно по-голям риск от смъртност в сравнение с тези, които гледат по-малко от час / ден.

Долната линия е, че сред заседналите хора по-лошият риск от седене или работно време при гледане на малкия екран е по-голям риск, дори за тези, които са сравнително по-млади и по-здрави. Ако искате да разгледате следващите глави от собствения си живот, посланието е да действате - и то възможно най-скоро.

Например, по време на обяд, реши да се разходиш до този ресторант малко по-далеч. Американската сърдечна асоциация препоръчва 150 минути на седмица умерена аеробна активност, като ходене, за да започнете да извличате ползите от упражненията. Тази програма, да, си заслужава.

Брат 2 (фильм) (Ноември 2020)


Препоръчано