Жертва на красотата

  •  Август 4, 2020


Жертва на красотата

Високите токчета правят краката ни да изглеждат по-тънки и по-оформени. Но когато погледнете колко изкривени са нашите кости в триизмерни рентгенови изображения, не можете да бъдете безразлични. В този случай здравето слезе от скока.

Прочетете повече:

Технологии на краката ви - обувки сега направени на 3D принтер
Стъпване на бившите отличия за колекция от обувки миналото обича

За да покаже ефекта от високите токчета на жените, Националната болница за ортопедични изследвания в Лондон пусна изображения на женското стъпало, използвайки съвременна технология, наречена pedCAT. Това е CT скенер, разработен специално за областта на стъпалата и глезените. Оборудването е одобрено за използване в Европа през 2013 г. и сега в САЩ.


pedcat

Съвременният преглед позволява по-голяма точност и по-малко излагане на радиация

Продължителната употреба на високи токчета може да причини скъсяване на мускулите в задната част на краката и възпаление на сухожилията и връзките, които стабилизират ставната става. Да не говорим за щетите, които претоварването причинява в долната част на гърба, както и рискът от развитие на проблеми в съдовата част.


Новото на този скенер обаче е да осигури достъп до 3D диагноза с по-малко облъчване, което може да улесни и гарантира най-точното и ефективно лечение за хиляди жени. В момента лечението се основава на традиционен рентгенов анализ, медицинска история и наблюдение с просто око на региона.

Да се ​​надяваме, че технологията ще стигне до Бразилия скоро. Междувременно, ако поводът го изисква, съветът да се измъкнете от тази заплаха е да смените обувките. Тоест промяната на височината и формата на петата не позволява краката да свикнат с конкретен тип, което може да причини повтарящи се наранявания при износване. Следователно, килер, пълен с модели, не е само суета, а въпрос на здраве.

Ето видео, демонстриращо използването на скок върху изображения на 3D скенер.

Мужское / Женское - Красота требует жертв. Выпуск от 30.03.2018 (Август 2020)


Препоръчано