Саботиране на самия режим

  •  Август 15, 2020


Саботиране на самия режим

Можем да опитаме колкото се може повече, но цялата работа може да е напразна. Несъзнателно има поведения, които саботират всеки опит за успешен режим. Разберете причините, поради които вашата диета може да се обърка.

Прочетете повече:

Салата за нощна диета - рецепта за устояване на нощните изкушения
Задържане на течности - премахване на подуване чрез храната

Започването на диета е едно - да се придържате към нея е още петстотин. Видяхме, че 95% от нас се поддават на същите килограми като преди. И за съжаление, ще се видим по-късно. Причината за известния концертинен ефект са неуспешните опити за отслабване.


В допълнение към трудността да устоим на изкушението, има поведения, които несъзнателно саботират нашите опити. Знаейки какво представляват те ни помагат да избягваме излишните килограми, когато всичко, което искаме да направим, е да се отървем от тях.

Всичко или нищо

Радикализирането никога не е добро. Когато интернализираме, че „или отивам, или се спукваме“, имаме пред себе си две алтернативи: гладуване или прекаляване. Колкото по-дълго живеем между крайности, толкова повече сме изложени на провал. За да се измъкнете от това краткосрочно мислене, съветът е да се съсредоточите върху баланса.

Загубеният уикенд

Понякога, когато минаваме зад борда в петък, си представяме, че уикендът вече е загубен. Това неизбежно води до огромно чувство за вина, което продължава до понеделник. Идеята е да се сблъсквате с всяко хранене независимо от другото. Ядехте ли прекалено много на вечеря? Няма смисъл да гладувате на следващия ден. Просто следвайте плана, който освен сдържаност, включва и физически дейности.


Изправете се в дългосрочен план

Бракът или срещата със стария клас може да ви мотивира да отслабнете бързо. Веднага след като събитието отмине обаче, тенденцията е да се възстанови загубеното тегло. Тези краткосрочни цели произвеждат концертния ефект. Трудно е да се поддържа ограничение на храненето за няколко периода, което води до постоянни разочарования, които ще подкопаят вашата воля.

Няма „забранена храна“

Когато класифицираме храна като "забранена", тенденцията е, като се поддадем на изкушението си, "да потопи крака в джакфрута". Изправянето на калорични храни, каквито са в действителност, без преувеличение е най-добрият начин за справяне с проблема. Една от стратегиите е да впишете тази филия торта във вашата диета. Как? Правим къде. Например, да го дегустирате след стартиране. Практикуването на отрицателна математика, където изразходвате най-много калории, които консумирате, може да бъде начин да си позволите малки награди.

Малко сън

Лишаването от сън променя начина, по който мозъкът ни реагира на стимулация на храната. Преценката и вземането на решения стават трудни и компрометирани. Хората ядат повече, когато спят по-малко. Да не говорим за дерегулацията на вътрешния часовник, която в крайна сметка се отразява в баланса.

Вече видяхме как приятелите влияят на теглото ви. Ето още една страхотна статия с лесни за употреба съвети за противодействие на външното влияние върху мащаба - щракнете тук.

КАУФЛАНД "ИЗГОТВЯНЕ НА ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ ОТ НАЙ-БЛИЗКИЯТ МАГАЗИН" (Август 2020)


Препоръчано