Правилно хранене за криви линии

  •  Юли 8, 2020


Правилно хранене за криви линии

Грозна, неподходяща и дори наричана неприлична. Не е лесно да угодиш на всички. За да отговарят на естетическите стандарти, несъвършените храни като морковите се изхвърлят в тонове. Заслужава ли си тези отпадъци?

В секцията за зеленчуци виждаме всички там, профилирани и организирани. Плодовете са кръгли и ярки, листата имат живи цветове, а зеленчуците се подбират един по един. Това, което очите не виждат, са безсмислените отпадъци, които този процес осигурява.

За да направи това, английският фотограф Тим Смит пуска книга, наречена Defective Carrots. В 56 изображения той ни показва любопитни форми, произведени от природата, които в производствената линия на големите търговци на едро не могат да останат безнаказани от скенерите, които откриват и елиминират всички нестандартни зеленчуци.


Скенерът, наречен Focus, измерва морковите, преминаващи с висока скорост на дисплея на машината. Той измерва размера, размерите и формата, за да реши какво ще бъде изложено. Около 20% не преминават теста.

Според Тим работата му е тъжно напомняне колко далеч сме от корените си. Толкова сме програмирани да изхвърлим онова, което избягва естетическите стандарти, че не осъзнаваме, че независимо дали в чинията или в живота, всяка форма предполага съдържание.

Разбира се, повечето зрително увредени зеленчуци получават друга дестинация, като например супа и съставки за сос. За други добра идея би било да бъдат пуснати за продажба на по-атрактивни цени. Просто не ми давайте извинение, за да избегнете поставянето на цвят и разнообразие в чинията, че зеленчуците са грозни. За здравословна диета осигурете разнообразни, естествени и цветни хранителни вещества. Грозно е да имаш лоша диета по избор.


Правилно хранене за криви линии

Правилно хранене за криви линии

Правилно хранене за криви линии

Правилно хранене за криви линии

Правилно хранене за криви линии

Правилно натурално хранене на кучето (Юли 2020)


Препоръчано