Обратни селфи

  •  Октомври 26, 2020


Обратни селфи

Тази мания да виси буквално на мобилния си телефон взема своя път. Главата надолу принуждава мускула на шията и еластичността на по-тънката кожа на тялото. Суетата на селфита причинява бръчки (и пластична хирургия) по-рано.

Прочетете повече:

Заболяването на социалните мрежи - Лекарите предупреждават за „врата на интернет“
Избягайте от антисоциалните мрежи - Животът е там

Прекарвате ли часове на мобилния си телефон? Приличат на години.


Прекарването на дълги периоди през целия ден, огъване на шията, за да проверите джаджи, променя здравето на хиляди - за по-лошо.

Използването на мобилни устройства (също таблети, mp3 плейъри и електронни четци) с глави, преместени над раменете, засяга първите прешлени на шийния гръбначен стълб.

Според проучване във Facebook 79% от хората държат смартфоните си с тях по 22 часа на ден. Имайки предвид, че главата на възрастен човек тежи около пет килограма, можем да преценим щетите.


Симптомите на тази съвременна болест, наречена техно шия, са главоболие, шия и ръка и може да се развие в артрит.

Но проблемите не спират дотук.

Според президента на Американската академия за лицева пластична и реконструктивна хирургия, навикът драстично е увеличил случаите на бръчки по шията, включително по-млади жени.


Точно както тютюнопушенето маркира линиите около устните, така и вратът разкъсва влакната на плазмата, мускула, който преминава от ключицата към долната челюст и поддържа шията.

Той се сравнява с кожата на лицето, която покрива шията е по-тънка и с това обвинява удара на възрастта и по-ранната злоупотреба.

Поставен на изпитание по този начин, еластичността на кожата в този регион губи силата си рано.

Излагането на UV лъчи и други външни фактори също допринасят за влошаване на състоянието.

В Съединените щати тази картина е довела повече жени в естетични клиники.

Тъй като вероятно четете този текст на телефона си, не е нужно да хвърляте устройството в чантата си или да жертвате красотата, за да завършите историята.

Слънцезащитният крем, овлажнителят и промяната на позицията на телефона могат да помогнат за предотвратяване на ефектите.

Освен това изключването на устройството между приятели и семейство и държането му далеч от таблото е част от ежедневния и необходим цифров детокс.

Смелчага напляска всички ЖЕНИ на плажа, докато мъже си ближат телата (А на бас) (Октомври 2020)


Препоръчано