Дистанционно бягство

  •  Може 26, 2020


Дистанционно бягство

Обичахте ли да гледате програмата Master Chef? Лошата новина е, че идва нов сезон. Това е така, защото според проучването кулинарните програми ни карат да ядем повече и с това страничният ефект е гарантиран.

Прочетете повече:

Примерно рутинно - как мина денят на най-ярките умове
Котешки скок - отслабнах с 60 килограма, като преоткривам ежедневието си

Докато минавате по телевизионни канали, е трудно да не откриете разсеяност във вечно присъстващите кулинарни предавания и риалити предавания.


С популярността на тези нови атракции нашите социални мрежи повтарят тенденцията, докато споделяме опитите на новоучени рецепти.

Тази нарастваща мания за храна кара нещо друго да стане по-голямо от ibope.

Според проучване от Оксфордския университет (Англия), това са нашите измервания.


Проучването установи, че тенденцията да се правят добре представени ястия, наречени „порно храна”, подхранва криза на затлъстяването.

Виждането на тези привлекателни изображения в програми, реклами и снимки, споделени онлайн, прави все по-трудно да се устои на изкушението.

Това „хранене през очите“ създава един вид „визуален глад“.


Повишаването на гастрономическите програми доведе до обаяние на храната, без да се балансират непременно аргументите, що се отнася до здравето и последиците от свръхконсумацията.

Не се оплаквам от нарастващия интерес на хората към готвенето, което им пречи да ядат преработени храни или да прибягват до доставка.

В крайна сметка, приготвянето на собствена храна е чудесен начин да контролирате какво ядете, като регулирате количеството захар и сол в рецептите, например.

Но като внимавам за това откритие, препоръчвам това, което ми се струва най-разумното: баланс.

Хора Срещу Рейсчета (Може 2020)


Препоръчано