Време за почивка

  •  Декември 5, 2020


Време за почивка

Да се ​​храним по-добре, вече за почивка. Проучване на партньорството на два британски университета разкрива, че децата, които играят преди обяд, ядат повече плодове и зеленчуци. На какво можем да се насладим от това откритие?

Прочетете повече:

Пазете извън обсега на деца - Запознайте се и се борете със силата на тормоза
Логиката на броколи - Вижте какво е и как да заобиколите този капан

Да накарате децата да ядат повече плодове и зеленчуци не трябва да е борба. Всъщност това може да е резултат от напрегната шега.


В ново проучване на университетите Бригъм Йънг и Корнел (Англия) е установено, че децата са склонни да ядат повече здравословни храни, ако играят преди обяд.

Учените следяха ежедневието на седем основни училища в Орем, щата Юта, в продължение на 14 дни. От тях три училища избраха да позволят на децата да се хранят след определеното време за игра.

Тъй като точно на тези места проучването установи 54% увеличение на консумацията на живи храни (плодове и зеленчуци).


В други училища потреблението на тези предмети намалява през същия период.

Когато почивката започва след обяд, тенденцията е децата да ядат набързо, за да не губят време за игра. В резултат на това те имат по-малък апетит, което ги накара да изключат най-полезните възможности за здравето.

След физическа активност се появява глад. Оттук и незаинтересоваността в следващите класове и по-голямо търсене на закуски с високо съдържание на трансмазнини и фруктоза.


В този случай промяната на реда на факторите напълно променя резултата.

Какъв урок можем да научим от децата?

Явно да се занимавате с дейност преди хранене благоприятства апетита за най-добрите варианти на масата. Така например разходката преди обяд може да ви помогне да се храните по-добре - вижте няколко съвета тук.

Време е за ПОЧИВКА ❥ Спа, забавления и мноого храна.. (Декември 2020)


Препоръчано