Продуктивни мечти

  •  Юли 13, 2020


Продуктивни мечти

Да броим овце? Все още в процес на проучване е пусната прототипната маска за сън, която контролира съня. И все още обещава да направи своя носител по-креативен и продуктивен човек.

Маската NeuroOn е създадена в Полша от студента по медицина Камил Адамчик. Чрез сензори устройството събира електромагнитна информация от мозъка, за да различи какво се случва със съня от тези, които го използват, докато спят. Идеята е, дори и в безсъзнание, да направи възможно манипулирането на целия процес. Когато спим, изпитваме два модела на съня: първо REM, който добавя до 15% от общия брой и след известно време NREM. Оказва се, че най-спокойното състояние настъпва в началото. Тоест, за да увеличите REM периода, трябва да "започнете" да спите няколко пъти. Това се нарича полифазен сън.

Това е стъпков сън, изграден от малки дрямка, взети през целия ден. Например, това може да е 30-минутна дрямка на всеки 6 часа - в най-екстремната му версия. Това е спорна тема, която все още се нуждае от научно потвърждение, тъй като лишаването от сън е пагубно за поддържането на добро здраве. Полифазният сън се практикува от динамични, многозадачни личности като Леонардо да Винчи, Никола Тесла и Уинстън Чърчил, техните най-известни привърженици. Тъй като те бяха креативни мъже, оставили голямо наследство, оттогава се смята, че навикът е идеален за повишаване на производителността.


Идеята на изобретението е да „предупреди“ кой носи маската на какъв етап от съня се намира, да реши дали да се събуди или не. Представена на уебсайта на Kickstarter, който събира сътрудници, за да получат проекти от земята, той бързо спечели фенове. Толкова, че целта да се съберат около 200 000 реали (61 000 британски лири) е постигната само за един ден. Изобретателят на NeuronOn заявява, че с маската ще бъде възможно и да се намесва в процеса на „луцидно сънуване“. Тази тема някога беше история на нашия сайт - вижте.

Вижте изображенията на изобретението, които скоро ще бъдат достъпни за продажба.

Изобретателят на маската


Полският студент Камил Адамчик, изобретател на NeuroOn

Моделите на съня

Изследвани модели за сън


Схема на маската

Маската отвътре - дизайн

Устройството, гледано отвътре

Устройството, видяно преди да бъде поставено в маската

Детайли за маска

Подробности за изобретението - скоро на пазара

ПОЛЕЗНИ НАВИЦИ В ЕЖЕДНЕВИЕТО / КАК ДА СМЕ ПО-ПРОДУКТИВНИ/ Healthy habits (Юли 2020)


Препоръчано