Пипер фестивал

  •  Може 26, 2020


Пипер фестивал

Пиперът е удоволствие, което трябва да се изправи без срам. С тази фраза, горяща в устата му, мексиканецът Уго Делгадо от ресторант Obá (Сао Пауло) посреща четвъртия фестивал на пипера. Всеки, който е почитател на неговите свойства за отслабване и вкус, идва!

Те имат аналгетични, енергийни, храносмилателни, антиоксидантни и съдоразширяващи качества. Но за нас най-важно за чушките е способността им да стимулират отделянето на ендорфини, които осигуряват усещане за благополучие и могат да намалят желанието за ядене, което е идеално за контрол на теглото. Друго от предикатите му е термогенната му сила, която повишава телесната температура и по този начин ускорява метаболизма, кара тялото да изгаря повече калории.

Тоест, как някой може доброволно да се лиши от храна с толкова много доказани ползи?


И пиперът не е просто изгаряне. Някои аромат, други пунктуация, има такива, които подслаждат и други, които дори пушат. Има цитрусови, тревисти, флорални, кисели, изгорени, а също и експлозивни чушки. Други, като джикитата, сега се откриват. Присъствието й в рецептите я направи централен герой в кухните на страни като Мексико, Тайланд, Перу, Индия, Китай, Индонезия, Виетнам и така нататък - почти цялото човечество се предаде на своите прелести.

Именно за популяризиране на тази многостранна съставка, която просто обичам, 12 ресторанта в Сао Пауло промотират, със специални менюта, фестивала на Pepper. От 29/05 и 08/06 участващите къщи предлагат менюта, вдъхновени и / или напоени с богатия вкус на многобройните видовеCapsicum frutenscens. Проверете страницата на събитието, за да планирате посещението си на един или повече участващи адреси.

Пипер фестивал


Перуански ястия с много черен пипер ще бъдат сервирани в бар Suri Ceviche - в Pinheiros (Сао Пауло)

Пипер фестивал

Заедно готвачите на портала в Корея и хранителния магазин на графа, участващи ресторанти

Уго Делгадо от ресторант Obá демонстрира мексиканска кухня - известна с чушки.

"Надиграване в наше село" - "Пролетен Фестивал" Лондон 2019г (Part II) - Как се чука чер пипер (Може 2020)


Препоръчано