Плащане за прехраната

  •  Юли 13, 2020


Плащане за прехраната

Тези, които работят, знаят колко е трудно да плащат сметките. И вие разбрахте, че преживяваме време на нарастваща инфлация. Но преди да се оплачете, вижте списъка с градовете, в които сте сложили ръка в джоба си. Ще видите, че сте дори на печалба.

Уебсайтът Expatistan е калкулатор на разходите за живот. Нейната функция е да предоставя информация на емигранти (хора, които се преместват от своите страни по различни причини), за да улеснят избора на дестинация, която може да бъде техният нов дом.

В този онлайн инструмент са регистрирани икономически данни от над 1500 града по света. С него можем да знаем, например, че цената на храна в Лондон, в ресторант във финансовия квартал, струва около $ 52. В Сао Пауло, $ 27 в Каракас, столицата на Венецуела, струва 5 reais.


Индексът на цените, който организира класирането (ценови индекс), се изчислява, както следва. Един от най-стабилните градове беше взет за пример. Избраната беше Прага (столица и най-големият град на Чешката република), за която й бе присвоен индексът 100. Когато всички други градове бяха сравнени, беше възможно да се достигне точното число. В този случай Сао Пауло (чийто индекс на цените е 138) е с 38% по-скъп от Прага. А Лондон е 180 пъти по-висок (Индекс на цените 280).

Със събраната информация беше съставена класация на най-скъпите градове в света. Като вземем горните примери, знаем, че Лондон е шампионът, най-големият град в Бразилия заема 106-та позиция, а Каракас е най-евтиният от всички 206, които съставят таблицата. Любопитство е Рио де Жанейро, който се представя като 71-и (Бразилия е 125-та). Тъй като е снабден с колаборация, в момента от 300 души по целия свят, сайтът винаги е актуален.

20-те най-скъпи града в света

1. Лондон, Англия


2. Осло, Норвегия

3. Женева, Швейцария

4. Цюрих, Швейцария


5. Ню Йорк, САЩ

6. Лозана, Швейцария

7. Сингапур, Сингапур

8. Париж, Франция

9. Сан Франциско, САЩ

10. Копенхаген, Дания

11. Сидни, Австралия

12. Хонконг, Китай

13. Бризбейн, Австралия

14. Хага, Холандия

15. Стокхолм, Швеция

16. Хонолулу, САЩ

17. Амстердам, Холандия

18. Мелбърн, Австралия

19. Токио, Япония

20. Washington D.C., САЩ

За да разгледате интерактивната карта, щракнете тук, за да отидете на уебсайта на Expatistan.

Плащане за прехраната

Хитър Петър 1960 HD (Юли 2020)


Препоръчано