Часовник хартия

  •  Август 4, 2020


Часовник хартия

Забравете многофункционалните бутони и измислиците за лице. Технологиите могат и трябва да бъдат по-прости. Изобретението на електронния хартиен часовник, който променя външния си вид според предпочитанията на потребителя, е пример за бъдещето.

Прочетете повече:

Приложението лекува болки в гърба - Какво става, ако технологията помогне, само за промяна?
Опасността от нежелана сън - при изключване, изключете

Категорията smartwatch, където стартирането на Apple обещава да доминира, спечели основен конкурент. Всъщност само с няколко грама.


С минималистичен и монохромен дизайн Fes Watch трябва да излезе на пазара през 2015 година.

Дизайнът на марката Sony се състои от лента за електронна хартия с активирана батерия. Материалът е подобен на този, използван в електронните книги, като Kindle. Това ви позволява да промените външния вид както на циферблата, така и на самата гривна. Първоначално моделът предлага общо 24 различни дизайна.

До разработването на продукта цялата операция остава поверителна. Толкова, че този опит, който обединява авангардни технологии и мода, беше отговорен за подразделение, наречено Fashion Entertainment.


Със стартиращ поглед проектът остана незабелязан от индустриалните гиганти, но беше „прегърнат“ от ентусиасти на джаджи. Представен за съвместно финансиране в Япония, Fes Watch събра 3,5 милиона йени.

Стратегията на Sony беше да скрие името си, за да тества реалната стойност на продукта и да разбере дали ще има търсене на новата концепция.

Компанията разработва други приложения за електронна хартия. В момента се разработват прототипи на вратовръзки, обувки и очила.


хартиените промени на часовника изглеждат

Промените на електронните хартиени часовници изглеждат дори на гривна

Гледайте видео на изобретението.

Меги Льонг - МДФ часовник със салфетна оризова хартия (Август 2020)


Препоръчано