Пижамова пържола

  •  Август 4, 2020


Зебра пържола

Сред най-питателните меса в животинското царство той даде зебра. С една десета от мазнините в говеждото месо и малко по-малко от пилешката мазнина, той печели предпочитание в отдалечени места в Африка.

Прочетете повече:

Камилското мляко - храната на бъдещето достига бавно
Индийска диета - мъдростта се завръща на масата

Винаги говоря за разнообразяване на вкуса и изследване на нови здравословни и тънки елементи за менюто. Но тъй като със сигурност модата няма да улови тук, тя ще бъде в бизнеса на куриози.


Следвайки нова фитнес тенденция, вече е възможно закупуване на месо от зебра в супермаркетите чрез онлайн. Британската верига Musclefood.com предлага замразени пържоли Burchell, необработен вид от Южна Африка.Храната вече е одобрена от FDA за продажба в САЩ.

С 35 грама протеин, обикновена пържола от зебра осигурява половината от дневните ни нужди. Следователно, тя е спечелила предпочитанията на спортисти и фитнес хора, тъй като протеините са основни за изграждането на мускулите. Зебрата също е богата на цинк, добър за имунната система; Витамин В12, който осигурява допълнителна енергия; и омега 3 мастни киселини за добро здраве на сърцето. Да не говорим за почти липсата на мазнини, само с 0,5 грама на 100 грама. Има само 148 калории срещу 230 от същата порция говеждо месо.

Тази ниско съдържание на мазнини прави месото трудно на вкус и е по-влакнесто. Рецептите препоръчват да го нарежете на ивици и за кратко да го изложите на топлина. Вместо барбекю, по-полезно би било да го готвите в яхния или дори строганоф.

04.11. 19 День Рождения Сюрприз (Август 2020)


Препоръчано