Оскар глад

  •  Март 2, 2021


Оскар глад

Знаем всичко за игралните филми, които бяха вдъхновени от гастрономията. Прожекторът обаче се насочва към анимирания кратък носител на „Оскар“. „Празник” („Банкет”) разказва историята на куче, което се храни с джобна храна, докато собственикът му не промени хранителните навици заради любовта.

Прочетете повече:

Размери на една емоция - Рисунката показва как виждаме открития
Отмъщението е извън контакта - Анимацията показва домашните уреди срещу нас

Шестминутният анимационен празник („Банкет“) беше носителят на „Оскар 2015“ за най-добър анимационен късометражен филм на 87-ото издание на наградите.


Късометражният филм, режисиран от Патрик Осбърн, бележи завръщането на Disney Studios на терени, които преди доминираха преди десетилетия. Всъщност това беше форматът, избран за стартиране на първите приключения на Мики Маус през далечната 1928 година.

Лодът започна отново да се използва от компанията през 2012 г. в опит да възстанови загубения пазар за конкурент Pixar. По това време късият му Paperman спечели и категорията Оскар.

В това издание Feast разказва историята на Уинстън, бостънски териер, който се е хранел единствено с нежелана храна от кученце.


Подобно на много хора, животното не проявява неприязън към избора - точно обратното.

Хранителните им навици обаче се променят драстично, когато собственикът им се влюби в жена, която я насърчава да избере по-здравословни варианти.

Между пристиганията и излизанията, както при всеки анимационен филм на Дисни, завършекът е щастлив.


Филмът е излязъл през юни 2014 г. по време на Международния фестивал за анимационен филм Annecy във Франция.

Можете да гледате Празник на сесиите на Операция Голям герой. Скоро Disney трябва да го пусне на DVD в Бразилия.

За сега следвайте следетеля на следващата работа.

Глад Валакас комментирует Оскар 2019 (Март 2021)


Препоръчано