Природа рентген

  •  Юли 8, 2020


Природа рентген

Всеки ден, една и съща рутина. Докато един ден Van't Riet направи нещо, което промени кариерата му. Учен създава невероятни изображения, като поставя това, което го предстои под рентгеново зрение, но това също ли е изкуство?

Холандецът Van't Riet беше на задача да направи рентгенография на пациенти в болницата, където той работи. С диплома по радиационна физика от Технологичния университет в Делфт и докторат от Утрехтския университет, този опитен практикуващ е в крак с най-големия напредък в рентгеновата технология и с опита си нищо не го изненадва.

Но животът има тези неща. Един ден колега помоли Вант да направи рентгенова снимка на себе си. Това беше тънък предмет, с характеристики, много различни от всичко, което някога е минавало през оборудването, с което е работил. Доволен от резултата, той хареса нещо. Първото нещо, на което се подложи на ниска радиация, беше кана с лалета. Тъй като изпитната табела е черно-бяла, следващата стъпка беше да обърнете изображението и да добавите цвят чрез компютърната програма Photoshop. Резултатът е красиви изображения от живота отвътре, които са се сдобили с уебсайт със заглавие „Рентгенова снимка на природата“.


Посланието е, че можем да виждаме други приложения и стойности на работата, която вършим всеки ден. Важното е да не загубите способността да се вдъхновявате!

Рентгенова снимка на цветята от природата

В началото това бяха цветя


петел природа рентген

Прогресивно работата на Van't Riet увеличи сферата на интерес

котешка природа рентген


Котка в градината - черно-бялото изображение е обърнато и оцветено

рентген на гущери от природата

Гущери и цветя

рентгенова снимка на маймуна

маймуна

Рентгенова характер - лъч

лъч

жаба природа рентгенова

Жаби и водни растения

рентген на природата-лалета

Повтарящата се тема: цветя (лалета)

Любопитно? В следващото видео самият Ван обяснява своя творчески процес.

Основы рентгенологии, природа рентгеновского излучения. Лекция. (Юли 2020)


Препоръчано