Уста в света

  •  Юли 8, 2020


Уста в света

С глобализирания свят ние познаваме местата, хората и техните типични ястия. Дори и без пътуване. Културата на страните присъства както във външния вид на хората, така и в хранителните им навици. Независимо къде се намират, хората са това, което ядат.

За да си поиграе с произхода на най-известните ястия, французинът Джонатан Ичър проведе много цветна фотосесия, наречена Дебел флаг (нещо като "тлъст флаг"). Във всеки от моделите с боядисаните си тела (с помощта на гримьорката Анастасия Паркет), тоновете на националните знамена се смесват с тези на типичните представени ястия.

Това, което виждаме, са стереотипи, с Япония и суши, САЩ и хамбургер, Франция и кроасан, Италия с тестени изделия и Англия и тяхното фиксиране върху яйца. Но можем също така да отбележим, че освен изяви, ние сме много свързани с това, което ядем. Виж теб. Ако фотографът включи Бразилия в работата си, съмнението би било голямо. В крайна сметка имаме ли лице на каква храна?

Както мислите, разгледайте галерията със снимки.

Уста в света ФранцияС устата си в света: Франция и нейния кроасанУста в света АнглияУста в света: Англия и яйца - свръхконсумацията винаги е предизвикала критики към страната на кралицатаУста в света ИталияИталия не би могла да остане без представяне на своите масиУста в света ЯпонияВ цветовете и типичното ястие, японският минимализъмУста в света САЩПрекомерната консумация в САЩ привлича вниманието дори и в цветовете

ZIVERT | Beverly Hills | Сентябрь 2019 ???? (Юли 2020)


Препоръчано