Майка на разстояние

  •  Януари 26, 2021


Майка на разстояние

Далеч от очите, но винаги свързан. Сензорите, поставени във всичко, което правим, събират информацията и генерират инфографика на дейностите на цялото семейство. От разстояние можем да проследим и подобрим живота на тези, които обичаме. Определено е пристигнал интернет на нещата.

Майката е едно от тези изобретения, което се нарича "интернет на нещата". В тази категория технологията е предназначена да улесни живота ни без усложнения и да ни приближи още повече. Стартирано от френската компания Sen.se, устройството използва малки бисквитки за движение, с които е възможно да наблюдаваме дейности, които извършваме автоматично, като например миене на зъбите. Със сензор в четката знаем колко пъти се е задействал.

Във всяка регистрирана дейност се генерира графика на ефективността. В случай на миене с четка можете да направите „състезание“ и да подобрите навика на всички у дома. И извън нея също. С Майка в чантата, по време на хранене и по време на тренировка, всяко изпълнение може да се подобри, за да направи всичко по-добро - дори и сън.


Отдалечена майка със сензори винаги наоколоОтдалечената майка работи със сензори наблизоМайка на разстояние с инфографикаОт всяка наблюдавана дейност се генерира инфографика за ефективностДистанционни малки сензори на дънната платкаСензорите отговарят на всеки обект

Гледайте видеоклипа, който обяснява как работи.

Интересувате се от „интернет на нещата“? Прочетете повече в статията, която направихме за това.

Труден разговор с родители. КАК? (Януари 2021)


Препоръчано