Любов, която защитава

  •  Юли 8, 2020


Любов, която защитава

Другари и милци, те ни защитават от врагове пред очите. И дори невидимите. Можете да прегърнете по-силно домашния си любимец. Бактериите, открити в домашните любимци, предпазват децата от астма и алергии.

Учените отдавна знаят, че децата, растящи в животни, особено във фермите, се възползват от невидим щит. Най-малките случаи на алергия и астма, представени от тази група досега се приписват на „хигиенната хипотеза“ - че в съвременния живот имунната ни система е все по-уязвима от свръхзащита.

Както споменахме в предишната статия, изглежда, че комфортът ни оставя беззащитни. Тъй като ние винаги носим обувки и в хладна среда, ние не разработваме естествени защити срещу прости бактерии, вируси и паразити.

Сега, проучване на университета в Мичиган предоставя окончателно доказателство за това „силово поле”, което домашните любимци ни предоставят чрез мишката. В него някои морски свинчета бяха покрити с прах, събран от къща, в която живее куче. Когато са били изложени на алергенни фактори, те са имали по-малко възпаление на дихателните пътища и са произвеждали по-малко слуз, отколкото други тествани лица.

Мишките станаха по-строги, защото бактериите Lactobacillus johnsoniiнакара вашата собствена имунна система да се развие. Сега изследователите се надяват, че тази бактерия може да се използва в лекарства и продукти, които ни предпазват от алергии. Дори и онези, които все още се съпротивляват на сладостта на верното дружество на домашен любимец.

Миленита - ЛЮБОВТА (Юли 2020)


Препоръчано