Да живее алтернативният протеин

  •  Може 26, 2020


Да живее алтернативният протеин

Има ясна тенденция да се консумира по-малко месо. В много случаи дори не става за съвест. В други е така. За да разнообразите храненето си, съставих списък, който поддържа вашата чиния хранителна, без да губите протеин.

Прочетете повече:

Протеиновата диета - рязане на заплахата в корена
Яденето набързо не е готино - И не е хубаво

С постоянното придържане към кампании като "Без месен понеделник" и всички предимства на живата храна в доказателства, яденето на месо е в неговите дни.


Избягването на консумацията на животински протеин е акт на съвест.

Според ООН хората трябва да намалят консумацията на месо като личен принос за борба с изменението на климата.

Организацията на ООН за храни и земеделие (FAO) изчислява, че преките емисии от производството на месо съответстват на 18% от общите емисии на парникови газове в света.


Но също и хранителен избор. В края на краищата, освен вкус, има нужда да се консумират протеини, а месото е най-използваното от тях.

Но е възможно да се търси протеин в храни с ниско съдържание или без мазнини, които обогатяват ястието с други хранителни вещества.

По-лесни за смилане, те могат да бъдат добра алтернатива на по-лекия обяд или вечеря.


Една порция или две зеленчуци, ядки или яйца, приготвени във вашата салата, помагат да направите цялото ястие по-цветно и по-вкусно.

леща

Алтернативен протеин

Тези малки сфери съдържат повече протеин на квадратен инч, отколкото много храни. Те също са богати на разтворими фибри. В случай на леща 25% от тях помагат за регулирането на нивата на глюкозата, холестерола и инсулина, които са отговорни за натрупването на мазнини в организма. За да е по-удобно да се консумира, съветът е да направите малко повече на слънце, да добавите към ястието през седмицата - сред тях салата. Друга рецепта е да смесвате лъжица леща с кисело мляко и спанак, която да използвате като пълнеж за паста или сандвич.

Варени яйца

Да живее алтернативният протеин

Лесни за приготвяне, пренасяне и вкус, те вървят добре просто с малко сол. Вареното яйце съдържа приблизително 7 грама протеини, повечето от които са на чисто. Класическата салата може да служи и като гарнитура към зеленчуково барбекю. Загрижеността за холестерола преминава, ако консумацията е умерена и е част от балансираната диета. Освен че е с високо съдържание на протеини, той има минерали като желязо и цинк. Това е и една от малкото храни, които съдържат витамин D.

тофу

Да живее алтернативният протеин

Тофу, или соево сирене, концентрира добра порция протеин, около 8 грама в една дебела филия. Тъй като лесно се усвоява от храносмилателната система, позволява пълното усвояване на хранителните му вещества (полиненаситени мастни киселини, аминокиселини, минерали и витамини). За да разчитате на тофуто в чинията, тайната е да се приготвите предишния ден. Можете да подправите със сол и подправки, а след това да преминете за кратко в тиган без олио, за да се "запечата". Яжте с прибори за хранене, като пържола или замествайте бяло сирене.

Алтернативна протеинова фитнес шоколадова напитка/Alternative protein fitness chocolate drink (Може 2020)


Препоръчано