Да живееш с гняв

  •  Може 25, 2020


Да живееш с гняв

Винаги ще разпознавате това чувство. Изразът на гнева е единственият наистина универсален. Според австралийско университетско проучване дори слепи деца, които никога не са виждали израза, могат да го възпроизведат. Разберете защо това се случва.

Прочетете повече:

Каква е тайната на щастието - Превишаването на очакванията е ключът
Плач в щастливия край - Няма начин, ще се развълнувате

Извити вежди, напрегнати челюсти и разширени ноздри. Ако човекът пред вас прояви тези знаци, отдалечете се. Въпреки че изражението на лицето често е трудно да се дешифрира, гневът има едно и също лице по целия свят.


Според проучване на университета Грифит (Австралия), това е „дар“ на еволюцията на човешкия вид. Гневното лице ни кара да изглеждаме по-силни.

За изследването 141 души бяха спорени за различни изображения на изобразено мъжко лице. От показаните снимки респондентите трябваше да изберат кой мъж изглежда физически по-силен.

Изправени пред гневно изражение, анкетираните идентифицираха това, което смятат за образи на на пръв поглед физически подходящ мъж. "Точно като жаба ще се напълни с въздух, или маймуна ще покаже зъбите си", според съавторът на изследването д-р Леда Космидес.

Проучването е публикувано в списаниетоЕволюция и човешко поведение.

Джойс Майер - Преодоляване на гнева и непростителността ( Част 1 ) (Може 2020)


Препоръчано