Леща в менюто

  •  Септември 27, 2020


Леща в менюто

Има хора, които ядат леща само в края на годината - което считам за отпадък! Настроението, което предоставя тази храна, може да бъде впрегнато ежедневно.

Консумацията на бобови растения като боб, нахут и леща е спаднала в Бразилия.

Междувременно числата в скалата се увеличават. Това е отражение на липсата им от нас. Това е така, защото те са богати на разтворими фибри. В случай на леща 25% от тях помагат за регулирането на нивата на глюкозата, холестерола и инсулина, които са отговорни за натрупването на мазнини в организма.


За щастие те все още съдържат сложни въглехидрати, фолиева киселина, В6, магнезий и много желязо: чаша чай отговаря на дневните нужди на този минерал.

Като характеристики, които го правят уникален, лещата все още осигурява фолат, вид витамин В, който облагодетелства мозъчните функции. И триптофан, аминокиселина, която е част от образуването на серотонин, отговорна за чувствата на отпускане и благополучие.

Поддържайки под внимание тези ползи, моят съвет е да направя супа от салата или леща през нощта, за да помагам за съня. Друга рецепта е перфектен пример за извършване на изгодната размяна: пригответе ястия, които традиционно бихте направили с боб, замествайки го с леща - тя съдържа половината калории!

Вижте този и други вкусни и практични съвети в моята книга, 365 съвета за поддържане на форма и щастие. Или винаги разглеждате тук през моя сайт!

Меню на деня (4) - плодове , хумус , червена леща , пудинг , овесени ядки ; (Септември 2020)


Препоръчано