Добротата поражда икономичност

  •  Януари 18, 2021


Добротата поражда икономичност

Идва време в живота, когато трупате стоки и виждате как се облегнат на ъглите на къщата вече няма смисъл. В същото време споделянето на нещо трябва да включва повече от натискане на виртуален бутон. Имайки това предвид, беше създадена социална мрежа, която подкопава логиката на недостига.

Прочетете повече:

Стойността на живота - Докато живеете в момента, грижите за парите престават да съществуват
Предсказуемо потребление - станете по-съзнателни относно избора си

С напредъка и несигурността по улиците се затваряме за спонтанни лични контакти. И пропуснахме възможността да имаме захар или инструменти, които изведнъж липсват под ръка, тъй като преди това само задействаше съседите, за които все по-малко знаем.


Вдъхновен от дългоочакваната неформална мрежа за кредитиране на обекти, беше създаден уебсайтът Tem Açúcar.

Това е сайт, който организира заема например на инструменти между съседи и приятели, които живеят в един и същи квартал.

Според създателя на проекта Камила Карвальо Вилела де Мораес, на 24 години, „хората вече имат в общността около себе си цялото изобилие, от което се нуждаят“.


За да участвате, просто се регистрирайте и изчакайте броя на инкрементите във вашия квартал, за да „отключите“ услугата. Оттам правите списък на предметите, които бихте искали да дадете на заем или дарите. Когато някой от вашата квартална мрежа търси продукт, който имате, сайтът ще се свърже с тях.

Проектът стартира в Рио де Жанейро, но очакванията са тези мрежи за солидарност да бъдат организирани в цяла Бразилия.

Работата за натрупване на активи през цялото време не ни позволява да спрем и да мислим за стойността на нашите приоритети.

Вече видяхме, че „най-благодатното е да даваш и получаваш“. За да започнете да упражнявате откъсване и солидарност, регистрирайте се в Tem Açúcar веднага? - кликнете тук и участвайте.

Икономични шницели много вкусни и бързи за приготвяне (Януари 2021)


Препоръчано