Да се ​​съхранява на място, недостъпно за деца.

  •  Ноември 30, 2020


Да се ​​съхранява на място, недостъпно за деца.

Довеждането на малките в супермаркета се обърква. За бъдещето им. В края на краищата, пред лицето на сладкишите е трудно да се контролира ситуацията. И колкото повече тегло позволяваме на децата да наддават, толкова по-трудно ще ги загубим по-късно. Кой може да ни помогне в тази борба?

Европейската верига супермаркети Lidl наскоро забрани бонбони и бонбони от всички свои касиери в 600 магазина в Англия. Редът сега е да замените благините с плодове (пресни и дехидратирани), овесени ядки и натурални сокове.

Решението дойде след проучване от самата мрежа с родители. Резултатът беше, че ако се предложи опцията, 70% биха предпочели да намерят касиер без закуски. И то във времето, когато децата са най-развълнувани, тъй като обичайът е да „купуват“ доброто си поведение с бонбони в края на пазаруването. На английски тази сила на децата се нарича сила на пестер (и дори не се нуждае от превод). В края на месец разходът на този „подкуп“, който се практикува от 66% от родителите, тежи извън баланса, общо 20 до 40 паунда (около 80 до 160 реали).

Други вериги, като Tesco и Sainsbury's, вече са обхванали тенденцията, въпреки че сладките заплахи от касиерите и техните магазини все още липсват. Колективното отношение се появи след анкета на Националния форум за затлъстяване, която оповести, че до 2050 г. половината британци ще бъдат затлъстели.

Заплахата е реална. И не само в Англия и Съединените щати, но както видяхме, особено в развиващите се страни - сред тях и нашата Бразилия. Това е пример, който ни кара да мислим, особено на гишето, като потребители. Вече говорихме за детското хранене. Щракнете тук, за да продължите да четете за моето мнение.

NEW TENOROS (Ноември 2020)


Препоръчано