Никога не е късно да започнете

  •  Януари 18, 2021


Никога не е късно да започнете

Наистина няма част от живота, която да не съдържа уроци. Но да се включите в ученето, независимо на вашата възраст, означава повече - и това може да направи също толкова много. За много хора успехът дойде късно. Това е така, защото изискваше търпение и постоянство.

Прочетете повече:

Примерно рутинно - Вижте как се държат успешните хора
Създаване на здравословни навици - Ето един заслужаващ се рутин

Изглежда, че сме се научили да гледаме на успели хора, сякаш те са предопределени да заемат видни позиции в обществото. Докато мнозина обикалят погледите на лицата на кориците на списанията на ъгловата сергия, други просто не се съобразяват с това, което имат - и бягат след него.


Ако смятате, че сме родени да бъдем щастливи и за да се случи това няма граници, знайте, че тази вяра има име. Това е така наречената „явна съдба“.

"Всички хора са създадени равни, надарени от Създателя с определени неотменими права, включително живот, свобода и стремеж към щастие." Това е откъс от Декларацията за независимост на Съединените щати, написана през 1776 г. от Томас Джеферсън. Може би защото това е урок от стотици години, имаме толкова много примери за лични постижения от САЩ.

Без значение в какъв етап от живота, посланието си струва да опитате.


В инфографика илюстраторите Анастасия Борко и Анна Витал събраха примери за хора, които започнаха късно - по-добре от всякога.

В него можем да видим, че Винсент Ван Гог например е нарисувал първата си картина на 27-те години.

Силвестър Сталоун завърши курс по актьорско майсторство само на 24 години. Освен дългата кариера в бокс офиса, е номиниран и за Оскар за най-добър актьор.


Дж. К. Роулинг, автор на поредицата от книги за Хари Потър, е учител в началното училище до 23-годишна възраст, когато се осмели да стартира себе си като писател.

Фауджа Сингх, най-старият активен състезател по маратон, завършващ 102-годишни, стартира на 89 години.

За вдъхновение вижте тези и други примери по-долу.

никога не е късно

България спортува - Pole Dance (Януари 2021)


Препоръчано