В Париж само с промяна

  •  Юли 13, 2020


В Париж само с промяна

С прасенцата на борда, двойка китайски туристи се качиха на почивка до Париж. Опитвайки се да плаща сметките само с монети, объркването беше страхотно - време за доказване и време за броене.

Приемате ли валута? Според френския вестник Le parisien, туристите бяха арестувани по подозрение на техния хотелски персонал в Баньолет, в източен Париж. На втория ден, когато се опитаха да платят дневната ставка (около 100 долара) само с монети от 1 евро, пътешествениците, чиито имена не бяха оповестени, бяха арестувани, защото смятат, че парите са фалшиви. След объркването между тълкуватели, ужасени туристи и власти, експертът заключи, че всички 3700 монети са автентични. След преброяването дългът беше изплатен.

Обяснението е, че всяка година хиляди европейски автомобили се изпращат на боклуци в Китай. Преди да бъдат унищожени, предметите - и особено забравените монети - са щателно търсени. Това беше версията, представена от заподозрените, обясняваща произхода на 31,45 кг монети, намерени в торбите. В този рядък случай любопитството е, че излишъкът от багажа беше на път.

Споразумението от Париж: светът се обединява в борбата с промяната на климата (Юли 2020)


Препоръчано