Илюстрована кухня

  •  Март 5, 2021


Илюстрована кухня

Готвачите, които стават знаменитости, вече не са нови. Като DJ за готвене, вашето присъствие в салона е все по-търсено. Сега влиянието му върху културата намери необичаен фронт. Главният готвач на Le Comtoir от Париж се превърна в герой от комикси.

Прочетете повече:

Преоткриване на съкровище - Време е за нетрадиционни хранителни растения
Sous-vide, кухнята на бъдещето - Основата на молекулярната гастрономия се прибра

Загрижеността за храната направи темата сложна. С все по-популярната „гурметизация“, който сега пилотира печка, е повече от готвач: той е супергерой.


Това е, което може да се види в комикса Frères de Terroirs - Carnet de Croqueurs.

Роден от приятелството на френския готвач Ив Камборборде с дизайнера Жак Ферандес, разликата е, че в този комикс не виждаме битки между злодеи. Приключенията тук са съвсем различни, като преследването на трюфела Граменон, вината на Кот-Роти, омара Шаузи и козето сирене Д'Аспе.

Ив Камборборде е личност във Франция. Освен че е известен готвач, той е автор на книгите "Simplement Bistrot" (с ястия от ресторанта му) и "Des Tripes et Des Lettres" (посветени на затворници и деца).


Творбата, която все още не е издадена в Бразилия, открива нов жанр, като обединява гастрономическа литература с рисунки. Тук можем да проследим подробното проучване с влак, лодка и пеша от различните френски региони, произвеждащи кулинарни съставки.

Така че проследяваме пътуването на готвача от брега до интериора, като описваме подробно как природните аспекти, строгите работни процеси и традиции са неразделна и неразделна част от онова, което отива на масата.

Когато четете историята с помощта на таблет, човек забелязва голям технологичен диференциал по време на работа. С функциите за разширена реалност можете да разглеждате снимки и друго съдържание, докато се разгръща, докато четете.


Илюстрована кухня

Корицата на комикса, който все още не е планиран за излизане в Бразилия

Илюстрована кухня

Текстът и дизайните ценят регионалните съставки, открити в цяла Франция

Вижте видеото, което представя работата и функциите на разширената реалност в действие.

Презентація на тему: "Народні промисли України" (Март 2021)


Препоръчано