Ако содата ми говореше

  •  Може 26, 2020


Ако содата ми говореше

Етикетите за деца трябва да говорят на техния език. Това, което изглежда очевидно, най-накрая привлече вниманието в предложението на британското правителство да изложи скрита захар на онези, които (все още) не могат да различават границите.

Прочетете повече:

Закусена със захар - Знаейки как вражеските атаки помагат да ни защитават
Детективът на етикета - цялата истина на малките букви

В Англия федералната организация Асоциация за местно самоуправление (LGA) издаде бележка, в която призова индустриите за безалкохолни напитки и сладки сокове да направят съдържанието на захар по-насочено към децата.


Организацията, която представлява повече от 370 общински правителства и отговаря за здравето на населението им, заяви, че родителите и децата не са знаели за нивата на захар на тези продукти.

Притесненията се повишават от изследвания, показващи, че някои енергийни напитки съдържат 20 чаени лъжички „скрита захар“ в 500 мл консерви.

Някои популярни сокове, продавани в малки кутии, съдържат между 5 и 15 грама захар / 100 мл.


Според LGA, решението за покупка отнема средно само 15 секунди.

Ако етикетите ясно подчертават захарните лъжици, съдържащи се в напитката, това би могло да позволи на потребителите да усвояват информацията за една и съща част от времето.

В Европа младите британци са на първо място по консумация на безалкохолни напитки.


На възраст между 11 и 15 години 40% пият сладки напитки поне веднъж на ден.

Деца под 10 години получават почти една пета от приема на захар от безалкохолни напитки.

Използването на по-ясно етикетиране за количеството захар ще увеличи информираността на децата за диетата им и ще гарантира, че хората са по-информирани, за да могат да направят по-здравословен избор.

Според Иззи Сиккомб, съветник и говорител на LGA по въпросите на благосъстоянието на общността, „Въпреки че признаваме, че много производители вървят в правилната посока за намаляване на захарта, индустрията като цяло трябва да върви по-далеч, по-бързо и да покаже лидерство по въпроса. "

„В много случаи родителите и децата не знаят колко точно захар съдържат газираните напитки, поради което приканваме производителите да предоставят по-ясен етикет на предната част на продукта, който показва колко чаени лъжички захар сода или сок съдържа “.

В тази борба на дълги разстояния правителствата трябва да се стремят към по-голяма прозрачност и по-добра комуникация от производителите относно продуктите.

От страна на семействата зависи от натиска върху политиците да регулират нови етикети, в които малките букви, разположени на гърба, придобиват известност и яснота.

Идеята е да бъде толкова очевидна, колкото профилните снимки на Instagram Dealer de Sucre (@dealerdesucre), които показват количеството захар под формата на кубчета, разположени до тях.

Независимо дали в Англия или Бразилия, правенето на информация на семействата за количествата захар е от решаващо значение в борбата срещу затлъстяването и произтичащите от това здравословни проблеми.

Обичам да мисля, че ако моята сода говори, особено на децата на моята страна, би било честно.

Сода и Перекись Водорода Рецепты Как Принимать. Неумывакин Как Пить в домашних условиях соду правила (Може 2020)


Препоръчано