Човешка библиотека

  •  Юли 8, 2020


Животът ви би ли дал книга? Защото знайте, че той е готов. В проекта „човешка библиотека“ историите, които завладяват публиката, идват от акаунта на живо на самите герои.

Драма, комедия, приключения или романс. Мислейки за това, през което сме преживели този живот, всеки от нас има да разкаже история. Представете си да предавате своите преживявания, без да се налага да пишете страници.

Проектът „Човешка библиотека“, създаден от група холандци през 2000 г., има за цел да популяризира това нерегистрирано знание. Идеята е, че вместо да заемате книга, наемате човек. Това е пътуващо събитие, което сега се случва на различни места. Тази седмица, например, се проведе в Университета на Рочестър в Съединените щати.


По този начин можете да научите рецепти с истински готвач, военни истории с войник-ветеран, дори да тренирате със спортист. В тези дни на електронната книга и в края на конвенционалното четене тази инициатива има за цел да спаси устната традиция, която ни липсва, докато наблюдаваме как нашите взаимоотношения преминават към социалните мрежи. Научете повече за проекта на официалния уебсайт.

И ти, имаш ли добра житейска история, която да разкажеш?

библиотека humana2


Проектът е пътуващ и се случва в различни градове по света.

човешка библиотека1

Представете си, че слушате истории, които никога няма да бъдат написани - или да разказвате свои

библиотека консумация от човека3

Програмата за човешката библиотека в Университета в Рочестър

Човешка библиотека (Юли 2020)


Препоръчано