Колко струва вашето изображение?

  •  Ноември 29, 2020


Колко струва вашето изображение?

Който е популярен, ще спечели повече от харесвания. Проект изчислява колко струват парите на всеки от нас въз основа на броя пъти, в които се появяваме в социалните мрежи. Идеята днес изглежда като измислица. Кой ще плати, за да види?

Ако Facebook разпознаване на лица беше на разположение за инвестиции, колко бихте стрували? В проекта на дигиталния художник Sures Kumar, наречен Pixel Currency (нещо като „валутни пиксели“), идеята е, че в близко бъдеще хората, които са популярни в социалните мрежи, ще получат пари за използване на своя образ.

Колко струва вашето изображение?


Това е монетизацията на личния живот. В тази не толкова абсурдна или далечна реалност може да се случи, че никоя друга снимка не е спонтанна. Това е така, защото според логиката на Pixel Currency, ако направите селфи с вашия клас, всички лица ще се размият, докато приятелите ви не разрешат публикуването - или докато не платите за него.

Колко струва вашето изображение?

В края на деня би било възможно да проверите колко е получило вашето изображение. Възможността да блокирате или продадете лицето си за дадена марка е причудлива, но това се предвижда и от проекта, който поставя под въпрос личната неприкосновеност в интернет. За тази цел вече видяхме дрехите, които събличат гола личност, която е много изложена в мрежите.

Вижте идеята за Pixel Currency на практика в следното видео.

Обработвам вашите инстаграм снимки (Ноември 2020)


Препоръчано