Висок холестерол да, така че какво?

  •  Април 5, 2020


Висок холестерол да, така че какво?

Мисля, че няма добри и лоши храни. Интерес е, че те се консумират с баланс. Това, което съществува, и много, е дезинформация. Особено във връзка с храни, които имат високи нива на холестерол. Яжте или не ги яжте: каква е вашата възможност?

За да изясним, холестеролът е незаменим за нашето тяло. Тяхното присъствие е необходимо за изграждането и поддържането на клетъчните мембрани. В храната има така наречения добър холестерол (HDL) и лош холестерол (LDL). Проблемът се крие в баланса на двете в нашето тяло.

Обаче това, което ядем, е храната - не изолирани хранителни вещества. Следователно, гледайки само високия холестерол на някои храни, не виждаме, че те също имат ниско наситени мазнини и без трансмазнини, те са свързани повече с сърдечно-съдовия риск.


Най-силно засегнати от високия холестерол, сърцето има много да спечели от консумацията на яйца, миди и миди. Това е благодарение на наличието на витамини A, D, B12, B6, фолиева киселина и омега 3. Доклад от австралийското правителство съобщава, че морските дарове също съдържат селен, коензим Q-10 и аминокиселина таурин, всички полезни за диетата. тяло. С други думи, в мазнините качеството има значение много повече от количеството.

Това, което трябва да се избягва, са храни, които не балансират ползите с това колко вредят. Тоест, ако имате висока калоричност, голямо количество наситени мазнини и трансмазнини, бягайте! Разбира се, консумацията на тези храни не трябва да се прекалява. А уважението към медицинската или семейната история винаги е благоразумно.

Обичам да ям стриди. Случва се винаги, когато съм край морето или на разходка с лодка. Тайната ми е да ги подправям със сос от хрян. В края на краищата това, че се храните добре, не означава да ядете хапни храни. Моят съвет е да сложите повече аромат в ястието. Инвестирайте в подправки и билки, за да направите постно постно месо и по-вкусни леки ястия.

Холестерол: медикаментите, които удължават болестта... (Април 2020)


Препоръчано