Тук има риба

  •  Може 26, 2020


Португалия е страна на хармонизиране на добрата риба с добри приятели и добри истории. А да се приемаш в Лисабон с любов, сякаш съм вкъщи, е безценно. Това ви очаква в ресторанта Aqui Há Peixe.

Прочетете повече:

Cod никога не пристига - С моята версия можете да повтаряте без вина
Леки кремави пухчета - Класика на преосмислени и много по-леки португалски сладки

Днес беше така в ресторант Aqui Há Peixe, воден от остроумия и компетентен готвач Мигел Рейно.


Заобиколен от архитектурата и ярката светлина на Chiado, един от най-очарователните райони на Лисабон, неговият ресторант предлага вкусна риба, омари, гребени, миди, миди, скариди, калмари, сред много други морски дарове.

Мигел е брат на Жоао Рейно (моят приятел в Бразилия) и Бернардо (Джиджи, собственик на известния ресторант „Джиджи” в Алгарве - трудно да се резервира в последната минута, без да е семеен приятел).

Мигел също е женен за Мафалда Рейно, която в Aqui Há Peixe се грижи за сладкишите - и за касата.


В Рио де Жанейро готвачът оперира кухните в двореца Шератон и Рио, преди да пилотира оживения ресторант Адамастор в Бузиос.

След дълго живеене в Бразилия, той прекоси Атлантическия океан с платноходка до Португалия, приключение, което днес го акредитира още повече, за да предложи това, което знае като никой друг: риба.

В Лисабон?


Помолете таксито да се отправи към Чиадо, за да го остави в добрите ръце на Мигел и Мафалда, на Rua da Trindade, номер 18.

тук-ха-рибен ресторант

Фасада в ресторанта Тук в лисабонския квартал Chiado има риба

Тук прясната риба има думата. И пресните морски дарове. МЕТРО. Имаме го. (Може 2020)


Препоръчано