Безопасност на главата

  •  Може 17, 2021


Безопасност на главата

Каска, която се удвоява плоска като хартия. Това е липсващият стимул за повече велосипедисти да използват предпазно оборудване. Morpher не заема място. И елиминира извиненията.

Един ден, наблюдавайки колоездачите в Лондон, изобретателят Джеф Вулф бил изумен: почти никой не носел шлем. Самият той жертва на инцидент и спасен благодарение на устройството, започна да създава. В крайна сметка каските са трудни за носене, особено за тези, които просто наемат мотора за един ден. В своето изследване той установява, че 92% от хората не носят шлем. Само 83% се страхуват от инциденти. Две години по-късно стигна до решението.

Тежи около 200 грама и, сгънат, е с дебелина 5 сантиметра. Името на шлема, който лесно се вписва в раницата, е Morpher. Продуктът се произвежда в Китай и скоро ще достигне американския пазар. По време на разработването на продукта Morpher се оказа по-безопасен от конвенционалните каски. Всичко благодарение на найлоновата мембрана, облицоваща вътрешността на предмета, която разпръсква вълните на удара, облекчавайки натиска върху черепа.


Какъвто и да е моделът, за Джеф важното е хората да носят шлем. С мерките си, освен че лесно се транспортира, той може да бъде адаптиран за автомати за продажба в близост до станции за наем. Това може да означава осигуряване на сигурност на тези, които не го практикуват. В Бразилия например, колкото и странно да звучи, използването на шлем не е задължително съгласно Бразилския кодекс за движение. У нас законът изисква само звънене на врата, предна, задна, странична и педална нощна сигнализация и ляво странично огледало за обратно виждане.

Безопасност на главатаШлемът Morpherбезопасност в-cabeca3

Сгънат, лесно се вписва в раницата

Гледайте видео презентацията.

Глава ДНР поручил создать условия, чтобы дети безопасно добирались в школу из поселка в Макеевке (Може 2021)


Препоръчано