Harmony Kitchen

  •  Септември 26, 2020


Harmony Kitchen

При по-внимателни и афективни отношения с приготвянето на ястията средата, в която се приготвя храната, влияе върху съвместното съществуване, вкуса и храносмилането на храната. Балансирайки тази част от къщата, вие сте по-склонни да готвите и да се наслаждавате на здравословни ястия.

Прочетете повече:

По-лек дори за сметка - Ресторантът дава отстъпка за добре поведени деца
Бъдещето е на масата - Храненето със семейството ви помага да отслабнете

Работата на автора Майкъл Полан застъпва готвенето като единственият начин да получите достъп до наистина здравословно хранене.


Според него „в наши дни, изправени пред натоварен живот, хората все повече мислят за храна, въпреки че отделят все по-малко време за приготвяне на ястията си“.

В този откъс от Cooking: A Natural History of Transformation, намерението на автора е да изясни какво правим с нашето хранене, като разчита твърде много на удобството на индустриализираните продукти.

За да преоткриете завладяващото преживяване от превръщането на храните в вкусни и здравословни ястия, е необходимо желание. Можете да започнете, като превърнете кухнята в по-привлекателна среда за преживяването.


Физическа среда

Доброто осветление, организация и чистота улесняват потока на енергия.

хумор

Настроението ви при приготвяне на ястието също се отчита. Ако сте много тревожни и развълнувани, можете да промените енергията на храната. Опитайте се да се успокоите с дълги, лесни вдишвания, като се фокусирате върху позитивното мислене.

фокус

Не гответе с гръб към вратата. Идеята е да не се плашите, тъй като тази негативна емоция може да се пренесе на пропуснатите. Ако няма алтернатива, поставете огледало на стената пред себе си в положение, което ви позволява да виждате вратата.


цветове

Цветове като оранжево, червено и липово зелено разклащат околната среда твърде много. Предпочитайте спокойствието на пастелните цветове.

Кръгла маса

За предпочитане вечеряйте на кръгли маси. Тази геометрична форма засилва енергията, тъй като предполага непрекъснато движение.

позициониране

Избягвайте да седите в ъглите на масата, където енергията се компресира.

Безплатна площ

Отървете се от приборите, които не харесвате или носете негативни спомени. Например, предайте чашата вино, донесена от някой, който вече не е ваш приятел.

растителност

Ако дизайнът на вашата кухня или трапезария има ъглови ъгли, използвайте растения, за да ги омекотите. Вятърните звънци също подновяват енергията на околната среда.

Тези съвети са от моята книга „Удоволствието от живата светлина“. За да видите други мои книги онлайн, посетете уебсайта у дома - или щракнете тук.

За повече съдържание се абонирайте за моя YouTube канал и вижте рецепти и съвети за видео уелнес.

ZORA STYLE - "Harmony" kitchen (Септември 2020)


Препоръчано