Добра социална мрежа

  •  Може 26, 2020


Интернет е огледално място, където се оказваме в отношения с другите, но всъщност се възпроизвеждаме. В разгара на тази егоцентричност социална мрежа от добро иска да спаси истинското чувство за споделяне.

Прочетете повече:

Интернет помага или вреди? - Последиците от цифровата амнезия
Ти робот - ние се държим като iDiots

Нашето дигитално общество се губи с прекомерна употреба на социални мрежи.


Но ново приложение има за цел да осмисли свързаното съществуване на хората.

Наречена Elbi, приложението е създадено от топ руския модел Наталия Водянова.

Елби работи като социална мрежа.


Идеята е потребителите сами да създават съдържание, за предпочитане за хуманитарни цели, като например изпращане на думи за подкрепа на деца в болница в Индия, например.

Когато потребителят харесва публикация, вместо да кликне „харесва“, той кликва върху малко сърце, което означава „любов“.

С всяка „любов”, която публикацията получава, тя генерира малки дарения от около един долар всяка, които отиват за различни филантропски организации по света.


Сред регистрираните институции са Save The Children, фондацията Walkabout и Blue Skye Thinking.

С инвестицията Natália доближава Generation Y (хора на възраст между 15 и 35 години) до цифрови действия, които имат повече смисъл и цел от мобилизатори и безполезни мемове.

Докато близо 83% от интеграторите на това поколение притежават смартфон, по-голямата част от организациите нямат интернет стратегия.

По този начин приложението не само улеснява даренията с лесен за използване инструмент, но има смисъл от онлайн активността на милиони хора.

За да участвате, изтеглете приложението за iOS устройство от AppStore - щракнете тук.

модел

Модел Citizen: Приложението е създадено от руския топмодел Natália Vodiánova

Вижте как работи инструментът в следното видео.

Видеото е на английски, но за да гледате версията със субтитри, просто кликнете върху иконата на зъбно колело, след това "субтитри / CC", "автоматичен превод" и изберете "португалски" като език.

Социална мрежа на 1.05.2019 - Коя е най-добрата реклама за България? (Може 2020)


Препоръчано