За моторите безопасността и стилът вървят заедно

  •  Април 16, 2021


За моторите безопасността и стилът вървят заедно

Все повече и повече хора използват велосипеди като средство за транспорт. С изключение на това, колкото и странно да изглежда, използването на шлем не се изисква от Бразилския кодекс за движение. И ако сте имали въздушна възглавница, за да предпазите главата си, бихте ли я използвали?

Безопасността на велосипедистите е един от моите интереси. Вече видяхме невидимия шлем и сгъваемия шлем тук. При по-слабите опасността е още по-голяма. Според проучване от университета в Кампинас, велосипедните произшествия са тези, които причиняват най-много фрактури в лицата на децата в Бразилия (30% от съобщените случаи). Момчетата на възраст от шест до 18 години представляват 79% от случаите на травма на лицето сред деца и юноши.

У нас законът изисква от колоездачите да звънят само предни, задни, странични и педални нощни сигнали и огледало за обратно виждане. Но изследванията показват, че шлемът защитава до 88 процента от мозъчните щети от падащи или сблъскащи се велосипеди.

В крайна сметка, защо повече хора не го използват? Може би съпротивата е културна. За издръжливите току-що беше пусната алтернатива. Това е въздушната възглавница за глава, наречена Hövding. В началото изглежда като шал. С удара, засечен от сензори за движение, въздушните джобове, скрити в устройството, се надуват с хелиев газ. Автоматично около главата на ездача се образува шлем, който стига до земята, която вече е защитена. Батерията на сензора се зарежда през USB. Малка памет, задвижвана от тази енергия, служи като „черна кутия“, записваща информация за въздействието, която задвижва въздушната каска.

Гледайте видеоклипа с участието на продукта.

Как да се возим правилно на мотор - Основи - (Април 2021)


Препоръчано