Задържане на течности: Премахване на подуване чрез храна

  •  Август 8, 2020


Подути? Време е да свалите тегло от чинията

Ти си тиха в ъгъла си, не ядеш нищо. И въпреки това се чувствате подути? Неизправността може да се крие в задържане на течности. Има много фактори, които го причиняват, включително нашата собствена храна. И точно там ще започнем да олекотяваме това допълнително тегло.

Подуването може да дойде от много източници: наднормено тегло, физическо бездействие, неправилна диета и натрупване на токсични вещества в организма. Задържането на течности се причинява от изтичането на бедна на протеини течност от кръвта, която излиза от кръвоносните съдове в подкожните тъкани и трудно може да бъде елиминирана.

Що се отнася до храната, причината може да е твърде много сол - често се крие в преработени храни като консервирани храни; и в готови ястия, като замразени. За да избегнете този проблем, заложете на силата на детоксикацията.


Как да намалим ефекта на натрия

За да облекчите ефекта на натрия, моят съвет е прост. И перфектно за тези топли дни. Противоотровата е зелените листа в салатите. Богато на калий, присъствието му украсява ястието, осигурява фитонутриенти и се бори със задържането на течности.

В справедливо време залагайте на маруля, спанак, рукола и крес. Краставицата и аспержите също са отлични диуретици, тъй като те имат 90% вода и помагат в мисията за балансиране на здравето ни.

Консумацията на детокс сокове също помага - много. Вече говорихме за зелен сок, сок от джинджифилова диня, портокалов агент и известния Red Lu. Наскоро представих версията, която приема кокосова вода, наслада!

И докато е горещо, знайте, че можете да разчитате на силата и на зеления, и на белия чай - просто си вземете сладолед.

Свръхобразуване на газове и подуване на корема (Август 2020)


Препоръчано