Модна храна

  •  Август 15, 2020


Модна храна

Явно има две неща, които не съвпадат. Модата, която пропагандира строги естетически стандарти, сега превзема имиджа на бързата храна. Шоуто на Moschino на Седмицата на модата в Милано подбужда стереотипите и ви кара да мислите.

Темата е почти една: в седмиците на модата, които се случват по целия свят, винаги се говори за тънкостта на моделите. И как дрехите, които представят, не могат да се носят от „обикновени“ хора. Както видяхме, измерванията просто не съвпадат. Но засега толкова добре: научихме, че става въпрос за изграждане на имидж - и това е мощен пазар.

Проблемът се крие в идеализирането на култура за бързо хранене. Принуждавайки ръката си по този начин, миналата Седмица на модата в Милано, марката Moschino злоупотреби с визуалната концепция. В колекцията, представена за сезон есен-зима 2014, това, което шокира подиума, беше да видите комбинацията от висша мода и бърза храна от кафенета.


Като злоупотребява с червено и жълто и все още гравира името си с добре познатите златни лъкове, позоваването на Мак Доналд стана очевидно. Формирайки мощен имидж, Джеръми Скот, креативният директор на марката, предизвика спор, като комбинира двете идеи, които в началото бяха изцяло антагонистични.

Наскоро на Парижката седмица на модата, модното шоу на Шанел също разчита на концепцията за консумация, свързана с храните. По повод на модния подиум беше създаден истински супермаркет. В края на събитието гостите напреднаха към сувенири като всеки мародер, жертва на природно бедствие или мизерия.

Посланието е, че що се отнася до рекламата, всички ние сме жертви - на предразсъдъци. Разбира се, имаме нужда от параметри, за да развием самопознанието. Но не можем да сме модели за минута. Всяко преувеличение може да доведе до рисково поведение - отслабени, търсим бърза награда. Опасността е, че по пътя преминаваме през шофирането.


Модна храна

Модна храна

Модна храна


Модна храна

Модна храна

Модна храна

ИЗВЕСТЕН ИТАЛИАНСКИ ДИЗАЙНЕР НА ОТКРИВАНЕТО НА МОДНА ФИЕСТА АЛБЕНА (Август 2020)


Препоръчано