Лице на единия, корем на другото

  •  Август 9, 2020


Лице едно, корем друго

Те са близнаци, лекари и домакини на здравна програма. В тази ситуация обикновен залог на братя и сестри се превърна в "битката на диетите". За един месец едната нарязва захари и въглехидрати, а другата мазнини. Резултатът?

Братята почти винаги участват в някакъв спор. Особено когато са близнаци! Независимо дали става дума за родителско внимание или приятелки, конкуренцията надделява във всичко. Дори след като завършват Оксфордския университет, Крис и Ксанд Ван Тюлкен все още са в спор. Този път, за добра кауза. И двете представят операция Ouch в британската BBC. В поредицата вашата задача е да представите медицината по по-прост и по-достъпен начин. Пред кризата със затлъстяването в Англия битката за най-добрата диета е на дневен ред.

Крис следваше план с ниско съдържание на мазнини, докато Ксанд се сблъска с въглехидратите. В рамките на тези параметри те можеха да ядат каквото си поискат. След 30 дни елиминирането на цяла група храни показа резултата - който според братята е пострадал.


„Мислех, че съм направил най-добрия избор: мога да ям месо, риба, яйца и сирене“, каза Ксанд. „Но приемането на въглехидрати, което включва освен макароните, всички плодове и зеленчуци, отнема и забавлението от яденето.“ По време на ограничителната диета Ксанд се почувства заситен, но също така и по-бавно, психически и физически.

Крис, който прие диетата с ниско съдържание на мазнини, също отчете отрицателни последствия, едно от които беше, че той никога не е бил доволен и винаги е гладен. Това е така, защото мазнините и захарите (присъстващи във въглехидратите) имат неблагоприятно въздействие върху грелина, хормона, който регулира апетита.

Резултатът от залога дори не беше доволен от самите лекари, тъй като загубата на тегло не беше значителна. И в крайна сметка цялостното им здраве беше нарушено. Тоест „врагът“ не е нито от едната, нито от другата страна. Проблемът е дори в комбинацията от мазнини и въглехидрати. Мирът е в баланс.


Отделете малко време, за да се запознаете с други съвети, които могат да ви помогнат да отслабнете, като най-добрият начин за приготвяне на тестени изделия, ползите от сок от диня и антидор.

Лице едно, корем друго

На стартовата линия: по-малко мазнини от едната страна и по-малко въглехидрати от другата


Лице едно, корем друго

Размерът на проблемите с цялата храна, разрешена на масата

Лице едно, корем друго

Честит: В края на месец наградата беше да се срине режима

Гледайте видеоклипа, който показва тази история.

Ицо Хазарта - Браво [Official Video] (Август 2020)


Препоръчано