Вечна красота

  •  Юли 9, 2020


Вечна красота

В този пожълтял плакат сякаш разпознаваме някого ... Да, естетическите стандарти са строги. Развлекателната индустрия и изборът ни, дори без да го осъзнаваме, са приведени в съответствие. В крайна сметка предпочитаме ли или сме програмирани да харесваме едни и същи неща?

Без да го осъзнаваме, звездите и личностите, които виждаме днес по кориците на списанията, са много подобни на онези, за които копнеха нашите родители и баби и дядовци. За да докажем тази теория, откриваме две творби, изложени онлайн, които сравняват, рамо до рамо, миналото и настоящето на универсалната красота.

Единият е от фотографа Джордж Шамун, който направи поредицата „Иконатомия“. Другият носи подписа на Марк Гали, който кръсти сериала си "Тогава и сега". В тези много подобни творби двамата художници използваха техниката, известна като колаж, Mashup е процес на създаване, в който изображения, песни или сцени се смесват, комбинират или модифицират, за да генерират нова творба.


Тоест, красотата няма тайна. Как изглежда наистина е, че има формула. Ако не се вписвате, изходът е да избягате от този капан в търсене на свой собствен стил. Да си в мир и щастлив със себе си.

mashup1

Робърт Патинсън + Джеймс Дийн


Анджелина Джоли + Лиз Тейлър

Анджелина Джоли + Лиз Тейлър

Обама + Малкълм X


Барак Обама + Малкълм X

Брад Пит + Джеймс Дийн

Брад Пит + Джеймс Дийн

Джордж Клуни + Кари Грант

Джордж Клуни + Кари Грант

Скарлет Йохансон + Мерилин Монро

Скарлет Йохансон + Мерилин Монро

Натали Портман + Одри Хепбърн

Натали Портман + Мерилин Монро

Леонардо Ди Каприо + Пол Мюман

Леонардо Ди Каприо + Пол Нюман

Риана + Даяна Рос

Риана + Даяна Рос

mashup11

Лейди Ди + Кейт Уинслет

Великая Красота - Трейлер (русский язык) 1080p (Юли 2020)


Препоръчано